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1 Gnirke, Kristina; Marquart, Maria; Schaible, Jonas:
"Wir müssen von unserer Arbeit leben, wir sind doch kein Zoo" : Mehr Platz für Schweine, mehr Geld für die Bauern: Der Umbau der deutschen Landwirtschaft schien endlich auf einem guten Weg. Bis die Inflation die Deutschen wieder an die Billigfleischtheke trieb. War's das mit dem Tierwohl?
In: Der Spiegel, 2022 (2022-12-03)
2 Nefsky, Julia:
Consumer choice and collective impact
In: The Oxford handbook of food ethics / ed. by Anne Barnhill, Mark Budolfson, and Tyler Doggett. - New York : Oxford Univ. Press, (2020). - 267-286
3 Biegler, Paul; Kennett, Jeanette; Oakley, Justin:
Ethics of implicit persuasion in pharmaceutical advertising
In: Handbook of neuroethics : Volume 3 / Jens Clausen ; Neil Levy, eds. - Dordrecht [u.a.] : Springer, (2015). - 1647-1667
4 Bunnik, Eline M.; Janssens, Cecile J. W.; Schermer, Maartje H. N.:
Informed consent in direct-to-consumer personal genome testing : the outline of a model between specific and generic consent
In: Bioethics, 2014, Vol. 28 (7), 335-342
5 Menzel, Susanne; Green, Tom L.:
Sovereign citizens and constrained consumers : why sustainability requires limits on choice
In: Environmental Values, 2013, Vol. 22 (1), 59-79
6 Belt, Henk van den:
Direct-to-consumer genetic testing : how the promise of a personalised approach is being squandered
In: Genomics, obesity and the struggle over responsibilities / ed. by Michiel Korthals, 2011, 18, 113-130
7 Korthals, Michiel:
Three main areas of concern, four trends in genomics and existing deficiencies in academic ethics
In: Genomics, obesity and the struggle over responsibilities / ed. by Michiel Korthals, 2011, 18, 59-76
8 Siipi, Helena; Uusitalo, Susanne:
Consumer autonomy and availability od genetically modified food
In: Journal of Agricultural & Environmental Ethics, 2011, Vol. 24 (2), 147-163
9 Krause, Franziska:
Der Patient als Kunde? : Ethische Reflexionen zum Ideal der Patientenautonomie und dem Selbstverständnis der Medizin
In: Richtlinien, Ethikstandards und kritisches Korrektiv : eine Topographie ethischen Nachdenkens im Kontext der Medizin / Julia Inthorn [Hg.]. [Tagung 2010 in Wien], 2010, 7, 91-103
10 Crisp, Roger:
Persuasive advertising, autonomy, and the creation of desire
In: Ethical issues in business : a philosophical approach / ed. by Thomas Donaldson ; Patricia H. Werhane. - 8. ed . - Upper Saddle River, NJ [u.a.] : Pearson Prentice Hall, (2008). - 505-512
11 Siipi, Helena; Uusitalo, Susanne:
Consumer autonomy and sufficiency of GMF labeling
In: Journal of Agricultural & Environmental Ethics, 2008, Vol. 21 (4), 353-369
12 MacDonald, Chris; Whellams, Melissa:
Corporate decisions about labeling genetically modified foods
In: The Ethics of Genetic Commerce. - Malden, Mass. [u.a.], (2007). - 127-138
13 Markie, Peter:
Mandatory genetic engineering labels and consumer autonomy
In: Labeling genetically modified food : the philosophical and legal debate / ed. by Paul Weirich. [The University of Missouri-Columbia organized the Conference on Food Labeling, held November 4-5, 2005]. - Oxford [u.a.] : Oxford Univ. Press, 2007, (2007). - 88-105
14 McGarity, Thomas O.:
Frankenfood free : consumer sovereignty, federal regulation, and industry control in marketing and choosing food in the United States
In: Labeling genetically modified food : the philosophical and legal debate / ed. by Paul Weirich. [The University of Missouri-Columbia organized the Conference on Food Labeling, held November 4-5, 2005]. - Oxford [u.a.] : Oxford Univ. Press, 2007, (2007). - 128-150
15 Streiffer, Robert; Rubel, Alan:
Genetically engineered animals and the ethics of food labeling
In: Labeling genetically modified food : the philosophical and legal debate / ed. by Paul Weirich. [The University of Missouri-Columbia organized the Conference on Food Labeling, held November 4-5, 2005]. - Oxford [u.a.] : Oxford Univ. Press, 2007, (2007). - 63-87
16 Coff, Christian:
The taste for ethics : an ethic of food consumption
2006
17 Heesen, Jessica:
Ubiquitous Computing als subjektzentrierte Technikvision
In: Technik in einer fragilen Welt : die Rolle der Technikfolgenabschätzung / Alfons Bora, Michael Decker, Armin Grunwald ... (Hg.). [Das vorliegende Buch geht auf die Konferenz "Technik in einer fragilen Welt. Herausforderungen an die Technikfolgenabschätzung" zurück, welche vom 24. bis 26. November 2004 in Berlin stattgefunden hat.], 2005, N.F.,7, 183-191
18 Rubel, Alan; Streiffer, Robert:
Respecting the autonomy of European and American consumers: defending positive labels on GM foods
In: Journal of Agricultural and Environmental Ethics, 2005, Vol. 18 (1), 75-84
19 Ach, Johann S.:
Biotechnologie für die Dritte Welt? : Eine ethische Analyse der Auswirkungen bio- und gentechnischer Verfahren auf Entwicklungs- und Schwellenländer
In: Jahrbuch für Wissenschaft und Ethik ; 9 / hrsg. von L. Honnefelder und C. Streffer. - Berlin [u.a.] : De Gruyter, (2004). - 233-257
20 Korthals, Michiel:
Before dinner : philosophy and ethics of food
2004

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